3D LÁTVÁNYTERVEZÉS

A tervezés az igényes konyhák megszületéséhez a legelső és legfontosabb lépés. Bár sokan lebecsülik ennek jelentőségét, szakszerű, pontos terv nélkül nem készülhet jól működő, egyedi igényekhez igazodó konyha. Ehhez pedig szakember kell, aki tisztában van a lehetőségekkel, a kapható bútorok, anyagok, gépek legapróbb részleteivel is. Profi konyhatervezést ma nem lehet megtanulni az iskolákban, a stúdiókban azonban az évek alatt tapasztalatokra, tájékozottságra, tudásra szert tett tervezők olyan segítséget jelentenek, melyet nem nélkülözhet egyetlen építkező, vagy lakást átalakító ember sem.

 

Az alaprajz, illetve a hozott méretek alapján – ellentétben a külföldi gyakorlattal – díjmentesen elkészítjük Önnek a tervet, melyet megtekinthet, de természetesen nem vihet magával, mivel ez szellemi termék. Ha Ön úgy dönt, hogy megfelelő az ajánlat – a számítógéppel készített háromdimenziós látványterv és persze az árkalkuláció – sor kerülhet a helyszíni felmérésre és a terv pontosítására. Ez súlyos többletköltségtől kímélheti meg Önt. A végleges ajánlathoz hozzátartozik még a felmérést követően elkészült új alaprajz és falnézetek - igény szerint kérhető még kiállási vagy burkolási rajz –, a részletes elemlista, valamint a végleges árajánlat is. Mint minden más szolgáltatásnak, a tervezésnek és a helyszíni felmérésnek is ára van, hiszen sok munkaidőt, komoly tárgyi- és szaktudást, drága számítógépes programokat kíván, de kifizetni csak akkor kell, ha haza szeretné azt vinni. A már kifizetett tervet és felmérést megrendelés esetén természetesen jóváírjuk.

 

Mindenkinek mások az igényei és a szokásai a konyhában, ezért nem elég, ha a kialakítás az ergonómia szabályait követi. Alkalmazkodnia kell a megrendelőhöz is, például főzőszigetre is kerülhet csap egy kis mosogatóval a főzéshez történő vízvételhez, ha a mosogatóközpont távolra esik. Ez növeli a konyha használati értékét a háziasszony számára.

Igen lényeges kérdés, hogy valójában mikor vágjunk bele a konyha tervezésébe. A legcélszerűbb, ha már akkor megkezdődik a tervezés folyamata, amikor már állnak a falak, de még nincsenek meg az úgynevezett „kiállások”, azaz a víz, gáz, és elektromos vezetékek fali csatlakozói. Ideális esetben ezek pontos helyét a konyhatervező határozza meg, mivel az alkalmatlan kiállások meghiúsíthatják az optimális berendezés kialakítását. Nagyon sokféle méretű bútor kapható, ezért szinte minden helyiség beépíthető standard elemekkel, de gyakran lehetőség van egyedi méretekre is felár ellenében. Általában a tervezett használatba vétel előtt legalább három hónappal érdemes felkeresnie bennünket, hiszen a tervezés és a tervek alapos átgondolása hosszadalmas folyamat és a bútorok legyártása akár két hónapot is igénybe vehet. Mindenki másképp éli meg a konyhabútor tervezése és kivitelezése körüli tennivalók sokaságát, van akinek ez örömöt okoz, van, akinek teher. Azonban ne feledje: egy jól megtervezett és szakszerűen beépített konyha évekre, akár évtizedekre szól, jelentősen megkönnyíti munkáját, tükrözi egyéniségét és végül de nem utolsó sorban esztétikai örömöt is okoz.

 

Kérjük, hívjon minket a tervezés időpontjának egyeztetéséhez!